Nekako sem navajena, da včasih ob kavici pogledam malo novosti, tokrat sem se spomnila, da bi lahko malo pogledala, kako so kraji videti v živo, preko kamer. Seveda jaz ne bi bila jaz, če ne bi prvo pogledala Gorenjskih krajev, tako sem se nagledala snega, ker pri njih je bil še sneg, ko pa sem hotela pogledati kamera Pokljuka, pa me je presenetilo, da ni bilo snega. 

Jaz takšna kot sem, ker vse gledam na hitro, še rečem sama sebi, kako zanimivo, da nimajo snega. Nisem pa pomislila, da kamera Pokljuka ne dela. Seveda je bil sneg, pa še koliko, to sem ugotovila, ko sem gledala Bled in Bohinj in takoj mi je postalo jasno, da sneg mora biti tudi na Pokljuki. Tak osem še enkrat šla na kamera Pokljuka in bolj podrobno pogledala datum in uro, seveda sem videla, da je bil star datum in ja, kamera Pokljuka ne dela. 

Šele takrat mi je postalo jasno, da moraš biti pazljiv na te stvari, kajti jaz nisem bila, ker enostavno če si pogledal kamera Pokljuka ti je odprlo sliko in mislil si, da gledaš v živo. Danes sem spoznala to in ne daj bog, če bi mogoče tako naredila, ko bi res hotela nekam iti in pogledala kamere. Ker kamere ne bi delale in jaz ne bi vedela, bi se orientirala po starih slikah in ob prihodu bila šokirana, ker bi v živo bilo vse drugače.

Vi zaupate kameram preko spleta, so vam slike lepe, čiste? Jaz zaupam in še bom, bom pa pazljiva, da vedno pogledam datum, tudi če je slika, ker lahko da kamera v živo ne dela. Oči mi je odprla kamera Pokljuka, da bom naslednjič bolj pazljiva pri teh stvareh. Nikoli ne veš, katera kamera dela in katera ne. Tokrat ker kamera Pokljuka ne dela, si ne morem pogledati, kako kraj izgleda v živo, edino če ne grem tja sama.