Še sedaj ne morem verjeti, kako naš sosed vedno kosi travo zgoraj brez. Njegova žena se sicer pritožuje, a ne zaradi varnosti, ampak zato, kako na to gledajo sosedje. Pri meni so nujno potrebna zaščitna oblačila, ker drugače pridem v hišo čisto zelen.

Enkrat so moja zaščitna oblačila ostala v garaži, ker se mi je mudilo in sem hotel na hitro pokositi, tudi prave obutve nisem vzel, ampak sem kosil v natikačih. Ne morem vam povedati, kako umazan sem jaz prišel takrat v hišo. Bilo bi še vse ok, če ne bi bila na meni ta zelena barva, ki niti s tuširanjem ni šla dol, tako sem bil zelen še ves teden. Prav grdo je izgledalo. Zato ne morem verjeti, kako lahko naš sosed kosi tako, da je čisto malo oblečen. Meni so od takrat dalje na prvem mestu zaščitna oblačila, ker si res ne želim, da bi bil še enkrat tako zelen.

 

Prav zanimivo mi je bilo, ko je sosed en dan kosil čisto na moji meji in sem ga šel pozdravit, da vidim, če je res cel zelen od košnje. Bil sem presenečen, ker ni bil cel zelen, le malo po nogah in nikjer druge. Ne vem, kako potem jaz kosim, da pridem v hišo cel zelen od trave. Očitno on zna boljše kositi od mene. Potem mi je bilo malo bolj jasno, zakaj pri njem niso pomembna zaščitna oblačila, če pa je po košnji skoraj čist.

Vsak ima svoja načela, moja so ta, da uporabljam zaščitna oblačila, že zato, da kaj nevarnega, kot je na primer kamen, ne prileti vame. Pri nas nimamo takšne lepe trave, otroci neprestano mečejo kakšne kamne in tako nikoli ne veš, kje te kakšen čaka, ravno zato mi pridejo prav zaščitna oblačila in zaščita na glavi. Sam se s temi stvarmi ne bom igral in delal frajerja, kot se moj sosed.