Moja sestra je imela sina, ki je dopolnil 3 leta. Prej smo ga čuvali vsi po malem, tako starši, kot tudi jaz, zdaj pa je prišel čas, ko bo moral prestopiti vrata vrtca. Vsi smo bili mnenja, da bi bil boljši zasebni vrtec, ki je bil v našem kraju in so vsi starši bili resnično zadovoljni. Moja sestra, si je zelo želela, da bi svojega sina vpisala v zasebni vrtec, vendar pa ji finančno ni zneslo in vpisala ga je v javni vrtec.

Takrat ji nismo nasprotovali, upali smo, da bo sinu ta vrtec všeč. Tisti dan, ko je njen sin prestopil vrata tega vrtca, se je počasi začelo. Ni se počutil lepo, veliko je jokal, neprestano je bil bolan, tako da je bila moja sestra čisto izčrpana in neprespana, ker je vso to nervozo sin prinašal še domov. 

Tako smo se jaz in moji starši usedli ob kavi in skušali zadevo rešiti. Odločili smo se, da bomo zasebni vrtec plačevali mi. Ravno tisti dan, je moja sestra morala predčasno iz službe, ker so jo iz vrtca klicali, da je njen sin dobil vročino in da je bruhal. Kako sta se nam smilila. Vsi skupaj smo jih tisti dan pustili, kajti sestra je bila tako živčna, da se tisti dan, ne bi mogli pogovoriti z njo. Smo pa prišli drugo jutro na kavo in ji povedali za to idejo, da želimo pomagati in da želimo, da se njen sin dobro počuti. Ni vedela kaj govorimo, dokler nismo povedali bistva, da želimo da gre njen otrok v zasebni vrtec in da bomo stroške plačevali mi. Kako je jokala takrat, vsem se je zasmilila, mi pa smo bili srečni da je sprejela.

Njen sin sedaj obiskuje zasebni vrtec in je srečen in večina časa zdrav, mi smo zadovoljni, ker vidimo njo nasmejano, spočito in naspano. Naj tako ostane še dve leti, ko bo malček moral zapustiti zasebni vrtec in prestopiti prag šole.