Ne vem, če lahko človek pravilno odreagira, ko ti nekdo pove, da ga čaka kemoterapija, ker enostavno ve, kaj to pomeni. Mene je moja prijateljica povabila na kavo, ko sem mislila, da bova klepetale kot vedno, malo opravljale, se smejale in delale plane za naprej, pa žal ni bilo tako. Kajti imela mi je za povedati grozno novico in še sama ni vedela kako naj začne, pa mi je samo rekla, da njo pa čaka kemoterapija v prihodnosti.

Ostala sem brez besed, v trenutku sem razmišljala, če mi je mogoče že prej kdaj kaj govorila o svojih težavah, pa sem jaz preslišala in pozabila, kajti sploh je nisem upala vprašati, kaj je narobe, ker vsi vemo in poznamo besedo kemoterapija, da je to rak.

Ker sem jo samo gledala in nisem mogla ničesar reči, ostala sem brez besed, je ona nadaljevala, da je šla na rutinski pregled k ginekologu in novica jo je šokirala, enostavno ni ničesar pričakovala, ker se je vedno počutila dobro, nikoli je ni nič bolelo, le utrujena je bila pogosto. Ta pregled pa ji je spremenil življenje, kajti ugotovili so ji raka. Rekla je, da je že kar nekaj časa vedela, vendar je hotela dati čisto vse preiskave skozi in da je kemoterapija res določena, predenj se je odločila, da sploh pove, da je zbolela.

Jaz nisem mogla teči čisto nobene besede, nisem našla besede, ki bi bila dovolj močna in razumevajoča, da bi bila tisti trenutek vredna, da jo izgovorim. Po nekaj minutah, ko je govorila, kako poteka kemoterapija, so mi tekle solze po licu in vse kar sem rekla, je bilo, da ji bom stala ob strani. Vedela sem kaj jo čaka in vedela sem kako naporna je kemoterapija že sama, kaj šele izid zdravljenja, obe skupaj sva se močno objeli in v objemu je bilo čutiti, da bova zmogle in premagale to bolezen.