Za karitejevo maslo ste zagotovo slišali vsi. Nekateri med vami pa ga pridno uporabljate za nego svoje kože že vrsto let, saj ste z njim zelo zadovoljni. Nekateri celo menijo, da si ne predstavljajo človeka, ki se ne bi negoval svoje kože s tovrstnim maslom. Če pa za karitejevo  maslo še niste slišali oziroma nimate pojma, o kakšnem kozmetičnem sredstvu govorimo, naj vam povemo, da to ni nič drugega kot pa maščoba, ki je iztisnjena iz oreškov.

In kje rastejo plodovi za karitejevo maslo? Na drevesu, ki se imenuje karite. To drevo pa uspeva v Afriki. Zanj je značilno, da šele po nekaj desetletjih lahko obrodi prve plodove, zato so ti še toliko bolj cenjeni. Gre za precej veliko pa tudi mogočno drevo. Plodovi pa dozorijo in odpadejo z drevesa že na začetku same sezone.

 

Nekateri karitejevo maslo poimenujejo tudi kot shea

Seveda karitejevo maslo na trgu lahko najdete tudi pod drugimi imeni oziroma oznakami. Med bolj priljubljenimi je zagotovo shea. Sama beseda pa izvira iz bambarske besede, ki pomeni skrivnost. Morda je torej ravno takšno maslo skrivnost do lepote, ki jo je poznala že ena od egipčanskih kraljic, ki je karitejevo maslo s pridom uporabljala.

Ne glede na to, kako omenjeni kozmetični izdelek poimenujemo, pa je zagotovo jasno, da nam pomaga do lepega videza naše kože. Za karitejevo maslo je namreč značilno, da vsebuje izjemno bogato pa tudi izjemno hranilno sestavo. Med najpomembnejša hranila, ki jih vsebuje, sodijo tudi nenasičene maščobne kisline. Slednje pa naša koža potrebuje, da je lahko dovolj napeta, voljna in ne nazadnje tudi gladka.

 

Maslo karite vključuje tudi vitamin D

Sicer pa karitejevo maslo vsebuje tudi nadvse priljubljeni in zaželen vitamin D. Ta odlično poskrbi za to, da naša koža ni videti mlahava ter uvela.