Vsakemu kdaj odgovarja, da ima čisto zatemnitev doma, ali ga potrebuje ali pa mu tako enostavno en dan odgovarja. Pri nas se to zgodi kar pogosto, vzroki pa so različni:

  • Spanje,
  • Gledanje televizije,
  • Počivanje čez dan,
  • Poletna vročina.

Še kako prav nam v takšnih primerih pridejo notranje žaluzije, ker resnično ustvarijo, da je hiša popolnoma temna. Prej smo imeli samo zavese, ker sem tako sama želela, kajti mislila sem, da notranje žaluzije res ne potrebujemo. Ko pa je prišlo poletje in ta vročina, sem videla, da bi hiša bila veliko bolj hladna, če bi lahko zjutraj notranje žaluzije spustila in bi tako bila čez dan v hiši tema. Vsako leto je bilo bolj vroče in tako smo montirali notranje žaluzije in vročina poleti je veliko manjša.

Včasih, ko pride vikend in vem, da se lahko spočijem in spim dlje časa, si zvečer spustim notranje žaluzije in drugi dan spim skoraj celo dopoldne. To mi res paše, kot da potrebujem čez vikend tako dolgi spanec in se čez teden ne naspim dovolj. Tako mi notranje žaluzije pridejo še kako prav.

Človek včasih misli, da nekaterih stvari ne potrebuje, potem pa, ko pride čas, da to kupi, šele vidi, kako zelo je to potreboval. Pri sebi sedaj pogosto uporabljam žaluzije, prej pa nisem hotela niti slišati zanje. Tudi gledanje filma je čisto drugače, če se namestim v temnem dnevni in mi sonce ne sveti v hišo. Tako lahko uživam v filmu veliko bolj, kot pa da bi ga gledala ob dnevni svetlobi. Včasih človek preveč razmišlja, včasih bi bilo dobro, da hitreje kupimo stvari in v njih uživamo. Kajti ni vse v denarju, lahko bi rekli da je še najmanj. Meni so notranje žaluzije prišle prav, ker sedaj si lahko prostor vedno zatemnim kadarkoli mi paše.