Pri družinah je vedno tako, da ko pride vikend starši že razmišljajo, kam bodo peljali svoje otroke, da se razgibajo. Prav tako je pri nas doma. Mi ne znamo biti doma, ker se zavedamo, da je biti dva dni v hiši čista izguba časa. Včasih pa vseeno pride do tega, da je zunaj grdo vreme in takrat tudi mi ostanemo doma. 

Takrat so na vrsti družabne igre. Nanje nikoli ne pozabimo. Nikoli mi ni bilo težko zapraviti denarja za družabne igre. Otroci se včasih igrajo sami, prav tako pa pride čas, ko se igramo vsi skupaj, takrat je vedno najbolj zabavno.

Tokrat smo želeli za vikend na pohod, a nas je presenetilo vreme. Tako smo ostali doma. Odločila sem se, da dnevni prostor spremenim v družabne igre in tako smo resnično uživali, ko smo se igrali. Seveda so otroci morali zmagovati, drugače je nastalo kreganje in slaba volja. Midva z možem točno veva, da otroci želijo samo zmagovati in moram priznati, da nikoli nisem bila ta starš, da bi otrokom pri igrah popuščala. To se mi zdi nepravično, kajti morajo biti navajeni tudi poraza. To ni prav nič takšnega. Ko sem enkrat popuščala, je moj sin to ugotovil in mislim, da sem naredila večjo napako, kot pa da bi igrala po pravilih in da bi izgubil. 

Ne pozabite na družabne igre, ko vas preseneti vreme, kajti to je dragocen čas, ki ga lahko preživite s svojimi otroki, ker prehitro odrastejo in odidejo od doma.